Metsä Board vuosikertomus ja kestävyysraportti 2022

LIIKETOIMINTA JA ARVONLUONTI

TALOUDELLINEN KEHITYS

KESTÄVYYSRAPORTTI

HALLINNOINTI

Strategiamme korostaa kiertotaloutta edistäviä ratkaisuja

METSÄ BOARD Vuosikertomus ja kestävyysraportti 2022

Liiketoiminta ja arvonluonti 2

Tämä on Metsä Board Toimitusjohtajan katsaus Vuoden kohokohdat Strategia ja tavoitteet

Toimintaympäristö tukee ensikuitukartonkien kysynnän kasvua • Väestönkasvu, kaupungistuminen ja elintason nousu vauhdittavat pakkaamista • Globaalin verkkokaupan kasvu jatkuu • Kierrätyskuidun saatavuus ja laatu heikkenevät • Sääntely ja kuluttajien mieltymykset suosivat fossiilittomia pakkausmateriaaleja • Kiertotalouden vaatimukset täsmentyvät ja ohjaavat alan kehitystä

Olemme johtava eurooppalainen ensikuitukartonkien valmistaja ja edelläkävijä vastuullisuudessa. Päätöksentekoamme ohjaavat kannattavuus- ja kestävyystavoitteemme sekä omistaja-arvon kasvattaminen. Tavoitteenamme on säilyttää vahva taloudellinen asema ja jakaa omistajillemme kilpailukykyistä osinkoa.

4 6 8

Investoimme kestävään ja kannattavaan kasvuun Metsä Boardilla on käynnissä ja suunnitteilla merkittäviä investointeja, joilla tavoittelemme kestävää kasvua kuitupohjaisissa pakkaus- materiaaleissa. Strategiamme mukaisesti uudistamme myös teollisia toimintojamme vahvistaaksemme entisestään kilpailuky- kyämme. Parasta teknologiaa hyödyntämällä parannamme tuotanto- ja resurssitehokkuutta ja pienennämme tuotteidemme hiilijalanjälkeä. Husumin tehdasintegraatissa kasvatamme taivekartongin vuotuista tuotantokapasiteettia noin 200 000 tonnilla ja Kemin kartonkitehtaalla valkoisten kraftlainereiden vuotuista tuotanto- kapasiteettia noin 40 000 tonnilla. Molempien investointien arvioidaan valmistuvan vuoden 2023 toisella puoliskolla. Husumin sellutehtaan uusi soodakattila ja turbiini käynnistyivät vuoden 2022 lopussa. Tämä lisää tehtaan bioenergian tuotantoa ja parantaa merkittävästi tehdasintegraatin energiaomavaraisuutta. Uudistamisen toisessa vaiheessa 2020-luvun aikana tullaan tekemään investointipäätös tehtaan kuitulinjan uusimisesta. Uudistaminen vahvistaa Husumin tehdasintegraatin asemaa tehokkaana ja kestävänä alustana kartonkituotannon pitkä- jänteiselle kehittämiselle ja on tärkeä askel kohti tavoitettamme täysin fossiilittomista tehtaista. Syksyllä 2022 käynnistimme esisuunnittelun uudesta, vuosikapasiteetiltaan 800 000 tonnin taivekartonkitehtaasta Kaskisiin. Mahdollinen investointipäätös tehdään aikaisintaan vuonna 2024. Uuden tehtaan suunnittelun lähtökohtana on fossiiliton tuotanto, maailmanluokan resurssi- ja tuotantotehokkuus sekä hiilijalanjäl- jen vähentämisen mahdollistava tuotekonsepti.

10 12 16

Arvonluonti

Toimintaympäristö

Tuote- ja palvelukehitys

Kestävyysraportti

Taloudellinen kehitys

Hallinnointi

Strategiset ohjelmamme Toteutamme strategiaamme viidellä strategisella ohjelmalla, joilla edistämme kestävää kasvua kuitupohjaisissa pakkausmateriaaleissa ja teollista tehokkuutta.

Tarkoitus Edistää bio- ja kiertotaloutta jalostamalla pohjoisesta puusta tehokkaasti ensiluokkaisia tuotteita. Visio Innovatiivisten ja vastuullisten kuitupohjaisten pakkausratkaisujen halutuin toimittaja, joka luo arvoa asiakkailleen maailmanlaajuisesti. Strategia Kasvamme kuitupohjaisissa pakkausmateriaaleissa ja uudistamme teollisia toimintojamme.

Ensiluokkainen toimittaja

Tehokas innovointi

Arvot

Turvalliset ja tehokkaat toiminnot ja orgaaninen kasvu

Edelläkävijä vastuullisuudessa

Luotettavuus

Motivoitunut työyhteisö

Yhteistyö

Vastuullinen tuloksenteko

Uudistuminen

Taloudelliset tavoitteemme

VERTAILUKELPOINEN SIJOITETUN PÄÄOMAN TUOTTO %

KOROLLINEN NETTO- VELKA / VERTAILU­ KELPOINEN EBITDA

OSINKO / NETTOTULOS

Megatrendit

Kaupungistuminen

Luontokato

25

2,5 2,0

60 50 40 30 20 10 0

20

Lue lisää Metsä Boardin investoinneista metsagroup.com/fi/ metsaboard/sijoittajat/metsa-board-sijoituskohteena/ investoinnit

1,5 1,0 0,5 0 -0,5

15

10

Väestönkasvu

Ilmastonmuutos

Digitalisaatio

5

0

18 19 20 21 22

18 19 20 21 22

18 19 20 21 22

Tavoite > 12 %

Tavoite < 2,5

Tavoite > 50 %

8

9

Liiketoiminta ja arvonluonti | METSÄ BOARD VUOSIKERTOMUS JA KESTÄVYYSRAPORTTI 2022

Powered by