Metsä Board vuosikertomus ja kestävyysraportti 2022

LIIKETOIMINTA JA ARVONLUONTI

TALOUDELLINEN KEHITYS

KESTÄVYYSRAPORTTI

HALLINNOINTI

METSÄ BOARD Vuosikertomus ja kestävyysraportti 2022

Sijoittajasuhteet ja tietoa sijoittajille

äänestää ennakkoon tiettyjen yhtiökokouksen asialistalla olevien asiakohtien osalta 24.2.2023 klo 12.00–17.3.2023 klo 16.00 välisenä aikana seuraavilla tavoilla: a) sähköisesti verkkosivujen kautta osoit- teessa https://www.metsagroup.com/fi/met- saboard/sijoittajat/hallinnointi/yhtiokokous/ varsinainen-yhtiokokous/. Sähköiseen ennakkoäänestämiseen tarvitaan osakkeenomistajan arvo-osuustilin numero. Sähköisen äänestyksen ehdot ja muut sitä koskevat ohjeet ovat saatavilla kyseisiltä internetsivuilta; tai b) postitse tai sähköpostitse toimittamalla yhtiön internetsivuilla oleva ennakkoäänestys- lomake Innovatics Oy:lle täytettynä postitse osoitteeseen Innovatics Oy, Yhtiökokous/ Metsä Board Oy, Ratamestarinkatu 13 A, 00520 Helsinki tai sähköpostitse osoitteeseen agm@ innovatics.fi. Voitonjako Hallitus ehdottaa 23.3.2023 järjestettävälle yhtiökokoukselle, että tilikaudelta 2022 jaetaan osinkoa 0,58 euroa osakkeelta, yhteensä noin 206 miljoonaa euroa. Osinko maksetaan osakkeenomistajalle, joka on osingonmaksun täsmäytyspäivänä 27.3.2023 rekisteröitynä Euroclear Finland Oy:n ylläpitä- mään yhtiön osakasluetteloon. Hallitus ehdottaa osingon maksupäiväksi 5.4.2023. Sijoittajasuhteiden yhteystiedot Katri Sundström Sijoittajasuhdejohtaja puh. 010 462 0101 katri.sundstrom@metsagroup.com Yleiset sijoittajasuhteisiin liittyvät kysymykset tai kommentit voi lähettää sähköpostiosoittee- seen: metsaboard.investors@metsagroup.com. Metsä Boardilla on maailmanlaajuinen myyn- tiverkosto. Myyntikonttoreiden yhteystiedot ovat verkkosivuilla osoitteessa https://www. metsagroup.com/fi/metsaboard/ota-yhteytta/.

Metsä Boardin sijoittajasuhdetoiminnan tehtävänä on varmistaa, että markkinoilla on oikeat ja riittävät tiedot yhtiön osakkeiden arvon määrittämiseksi. Sijoittajasuhdetoiminto käy aktiivista vuoropuhelua pääomamarkkinoiden edustajien kanssa sekä vastaa yhtiön talous- ja sijoittajaviestinnän suunnittelusta ja sen toteutuksesta. Sijoittajasuhdetoiminnan tehtävänä on myös kerätä sijoittajien palautetta sekä markkinain- formaatiota Metsä Boardin johdon ja hallituksen käyttöön. Sijoittaja- ja analyytikkotapaamisiin osallis- tuvat pääsääntöisesti sijoittajasuhdejohtaja, talousjohtaja ja/tai toimitusjohtaja. Kaikki sijoittajien pyynnöt hoidetaan keskitetysti sijoittajasuhteista. Hiljaisen jakson aikana yhtiö ei anna kommentteja yhtiön taloudellista asemasta, tulevaisuuden näkymistä tai markkinaympäristöstä. Sijoittajat-verkkosivut Lisätietoa Metsä Boardista sijoituskohteena sekä yhtiön strategiasta, toimintaympäristöstä, taloudesta ja hallinnoinnista löytyy yhtiön verk- kosivuilta osoitteesta https://www.metsagroup. com/fi/metsaboard/sijoittajat/.

Kokoukseen oli mahdollista osallistua vain äänestämällä ennakkoon sekä esittämällä kysymyksiä ja mahdollisia vastaehdotuksia ennakkoon. Jokaisen osavuosikatsauksen julkistamisen yhteydessä Metsä Board järjestää puhelinkon- ferenssin, jossa toimitusjohtaja ja talousjohtaja esittelevät osavuosikatsauksen ja yleisöllä on mahdollista esittää kysymyksiä. Esitysmateriaa- lit ja puhelinkonferenssista tehdyt tallenteet ovat nähtävillä ja kuunneltavissa yhtiön Sijoittajat -verkkosivuilla. Metsä Board hyödyntää sijoittajaviestin- nässään sosiaalista mediaa mm. Twitter- ja LinkedIn-tilien avulla. Analyytikkoseuranta Ainakin seuraavat pankkiiriliikkeet tekivät analyyseja Metsä Boardista vuonna 2022: ABGSC, Carnegie, Danske Equities, DnB, Inderes, Nordea Markets, OP Equities, SEB ja UBS. Analyytikoiden yhteystiedot sekä osa konsensusennusteista ovat nähtävillä yhtiön Sijoittajat-verkkosivuilla. Metsä Board ei vastaa analyytikoiden näkemysten sisällöstä, oikeellisuudesta tai laajuudesta. Varsinainen yhtiökokous 2023 Ilmoittautuminen ja ennakkoäänestys alkoi 24.2.2023 klo 12.00. Yhtiön osakasluetteloon merkityn osakkeenomistajan, joka haluaa osallistua yhtiökokoukseen, tulee ilmoittautua yhtiökokoukseen 17.3.2023 klo 16.00, johon mennessä ilmoittautumisen ja mahdollisten ennakkoäänten on oltava perillä. Ilmoittautumi- sen yhteydessä tulee ilmoittaa pyydetyt tiedot, kuten osakkeenomistajan nimi, syntymäaika tai y-tunnus, osoite ja puhelinnumero sekä mahdollisesta asiamiehestä pyydetyt tiedot, kuten nimi ja syntymäaika. Osakkeenomistajien Euroclear Finland Oy:lle luovuttamia henkilö- tietoja käytetään vain yhtiökokouksen ja siihen liittyvien tarpeellisten rekisteröintien käsittelyn yhteydessä. Osakkeenomistajat, joilla on suomalainen arvo-osuustili, voivat ilmoittautua ja halutessaan

Liiketoiminta ja arvonluonti

Kestävyysraportti

Taloudellinen kehitys

Hallinnointi 169

Selvitys hallinto- ja ohjausjärjestelmästä

176 178 180

Metsä Board Oyj:n hallitus

Metsä Board Oyj:n johtoryhmä

Sijoittajasuhteet ja tietoa sijoittajille

Sijoittajasuhdetoiminta vuonna 2022

Vuonna 2022 fyysiset sijoittaja- ja analyytikko- tapaamiset lisääntyivät, kun koronapandemian aikaiset rajoitukset lähikontaktien välttämiseksi vähitellen poistuivat. Edelleen useita tapaamisia ja tilaisuuksia järjestettiin myös virtuaalisesti. Vuoden aikana tehtiin roadshowt useisiin Keski-Euroopan kaupunkeihin sekä USA:han. Yhtiö myös osallistui eri pankkiiriliikkeiden järjestämiin sijoittajakonferensseihin. Marraskuussa Metsä Board järjesti sijoittajille ja analyytikoille pääomamarkkinapäivän, jonka materiaali ja webcast-tallenne on nähtävillä osoitteessa https://www.metsagroup.com/fi/ metsaboard/sijoittajat/raportit-ja-julkaisut/ paaomamarkkinapaiva/. Vuoden 2022 varsinainen yhtiökokous pidettiin poikkeuksellisin kokousmenettelyin.

Metsä Board on johtava eurooppalainen korkea­ laatuisten ensikuitukartonkien valmistaja ja edelläkävijä vastuullisuudessa. Metsä Board on osa Metsä Groupia.

Yritystunnus 0635366–7

JULKAISIJA Metsä Board Oyj, viestintä metsaboard.communications@metsagroup.com

METSÄ BOARD OYJ Pääkonttori PL 20 02020 METSÄ

Taloudellinen raportointi vuonna 2023

Metsä Boardin vuosikertomus ja kestävyysraportti julkaistaan suomeksi ja englanniksi. Lisäksi Metsä Board julkaisee palkitsemisraportin. Julkaisut ovat saatavilla pdf-muodossa osoitteesta www.metsagroup.com/fi/metsaboard

Metsä Group Esite 2022

Metsä Group Vuosikertomus ja kestävyysraportti 2022

Metsä Board Vuosikertomus ja kestävyysraportti 2022

Hiljainen jakso

Taloudellinen katsaus

Julkistuspäivä

1.1.–8.2.2023

Vuoden 2022 tilinpäätöstiedote

9.2.2023

1.–26.4.2023

Osavuosikatsaus tammi–maaliskuu 2023

27.4.2023

1.–26.7.2023

Puolivuosikatsaus tammi–kesäkuu 2023

27.7.2023

Tämän vuosikertomuksen ja kestävyysraportin kansi on valmistamaamme MetsäBoard Prime FBB Bright -taivekartonkia, jonka raaka-aineen, korkealaatuisen sellun olemme tuottaneet puusta, joka on kasvatettu kestävästi hoidetuissa pohjoiseurooppalaisissa metsissä. Vuosikertomus ja kestävyysraportti on valmistettu Suomessa ja se on täysin kierrätettävä.

1.–25.10.2023

Osavuosikatsaus tammi–syyskuu 2023

26.10.2023

180

Powered by