Metsä Board vuosikertomus ja kestävyysraportti 2022

LIIKETOIMINTA JA ARVONLUONTI

TALOUDELLINEN KEHITYS

KESTÄVYYSRAPORTTI

HALLINNOINTI

METSÄ BOARD Vuosikertomus ja kestävyysraportti 2022

Hallituksen esitys yhtiökokoukselle jakokelpoisten varojen käytöstä

Tilintarkastuskertomus Metsä Board Oyj:n yhtiökokoukselle

Emoyhtiön jakokelpoiset varat ovat 609 287 153,42 euroa, josta kertyneet voittovarat ovat 287 026 854,12 euroa ja tilikauden tulos on 111 620 817,49 euroa.

■ Tilinpäätöksen tilintarkastus

Liiketoiminta ja arvonluonti

Lausunto Olemme tilintarkastaneet Metsä Board Oyj:n (y-tunnus 0635366-7) tilinpäätöksen tilikaudelta 1.1.–31.12.2022. Tilinpäätös sisältää konsernin taseen, laajan tuloslaskelman, laskelman oman pääoman muutoksista, rahavirtalaskelman ja liitetiedot, mukaan lukien yhteenveto merkittä- vimmistä tilinpäätöksen laatimisperiaatteista, sekä emoyhtiön taseen, tuloslaskelman, rahoituslaskelman ja liitetiedot. Lausuntonamme esitämme, että • konsernitilinpäätös antaa oikean ja riittävän kuvan konsernin taloudel- lisesta asemasta sekä sen toiminnan tuloksesta ja rahavirroista EU:ssa käyttöön hyväksyttyjen kansainvälisten tilinpäätösstandardien (IFRS) mukaisesti, • tilinpäätös antaa oikean ja riittävän kuvan emoyhtiön toiminnan tuloksesta ja taloudellisesta asemasta Suomessa voimassa olevien tilinpäätöksen laatimista koskevien säännösten mukaisesti ja täyttää lakisääteiset vaatimukset.

Suomessa noudatettavien, näitä palveluja koskevien säännösten mukaisia, emmekä ole suorittaneet EU-asetuksen 537/2014 5 artiklan 1 kohdassa tarkoitettuja kiellettyjä palveluja. Suorittamamme muut kuin tilintarkastus- palvelut on esitetty konsernitilinpäätöksen liitetiedossa 2.4. Käsityksemme mukaan olemme hankkineet lausuntomme perustaksi tarpeellisen määrän tarkoitukseen soveltuvaa tilintarkastusevidenssiä. Olennaisuus Tarkastuksemme laajuuteen on vaikuttanut soveltamamme olennaisuus. Olennaisuus on määritetty perustuen ammatilliseen harkintaamme ja se ohjaa tarkastustoimenpiteiden luonteen, ajoituksen ja laajuuden määrit- tämisessä, sekä todettujen virheellisyyksien vaikutusten arvioimisessa suhteessa tilinpäätökseen kokonaisuutena. Olennaisuuden taso perustuu arvioomme sellaisten virheellisyyksien suuruudesta, joilla yksin tai yhdessä voisi kohtuudella odottaa olevan vaikutusta tilinpäätöksen käyttäjien teke- miin taloudellisiin päätöksiin. Olemme ottaneet huomioon myös sellaiset virheellisyydet, jotka laadullisten seikkojen vuoksi ovat mielestämme olennaisia tilinpäätöksen käyttäjille. Tilintarkastuksen kannalta keskeiset seikat Tilintarkastuksen kannalta keskeiset seikat ovat seikkoja, jotka amma- tillisen harkintamme mukaan ovat olleet merkittävimpiä tarkastuksen kohteena olevan tilikauden tilintarkastuksessa. Nämä seikat on otettu huomioon tilinpäätökseen kokonaisuutena kohdistuneessa tilintarkastuk- sessamme sekä laatiessamme siitä annettavaa lausuntoa, emmekä anna näistä seikoista erillistä lausuntoa. EU-asetuksen 537/2014 10 artiklan 2 kohdan c alakohdan mukaiset merkittävät olennaisen virheellisyyden riskit sisältyvät alla kuvattuihin tilintarkastuksen kannalta keskeisiin seikkoihin. Olemme ottaneet tilintarkastuksessamme huomioon riskin siitä, että johto sivuuttaa kontrolleja. Tähän on sisältynyt arviointi siitä, onko viitteitä sellaisesta johdon tarkoitushakuisesta suhtautumisesta, josta aiheutuu väärinkäytöksestä johtuvan olennaisen virheellisyyden riski.

Hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle jakokelpoisten varojen käyttämistä seuraavasti:

Kestävyysraportti

Taloudellinen kehitys 72

osinkona jaetaan 0,58 euroa osakkeelta eli yhteensä

205 617 392,68

Hallituksen toimintakertomus

vapaaseen omaan pääomaan jätetään

403 669 760,74

Konsernitilinpäätös 90

Jakokelpoiset varat

609 287 153,42

Konsernin laaja tuloslaskelma

91 92

Konsernin tase

Hallitus ehdottaa osingon maksupäiväksi 5. huhtikuuta 2023.

Laskelma konsernin oman pääoman muutoksista Konsernin rahavirtalaskelma Konsernitilinpäätöksen liitetiedot

Yhtiön taloudellisessa asemassa ei tilikauden päättymisen jälkeen ole tapahtunut olennaisia muutoksia. Yhtiön maksuvalmius on hyvä, eikä ehdotettu varojenjako hallituksen näkemyksen mukaan vaaranna yhtiön maksukykyä.

93 94 94 96 99

1. Laatimisperiaatteet

2. Tuloksellisuus 3. Palkitseminen

Espoossa 8. päivänä helmikuuta 2023

106 116 133 135 140

4. Sijoitettu pääoma

Lausuntomme on ristiriidaton tarkastusvaliokunnalle annetun lisäraportin kanssa.

5. Pääomarakenne ja rahoitusriskit

6. Tuloverot

Lausunnon perustelut Olemme suorittaneet tilintarkastuksen Suomessa noudatettavan hyvän tilintarkastustavan mukaisesti. Hyvän tilintarkastustavan mukaisia velvolli- suuksiamme kuvataan tarkemmin kohdassa Tilintarkastajan velvollisuudet tilinpäätöksen tilintarkastuksessa. Olemme riippumattomia emoyhtiöstä ja konserniyrityksistä niiden Suomessa noudatettavien eettisten vaatimusten mukaisesti, jotka koske- vat suorittamaamme tilintarkastusta ja olemme täyttäneet muut näiden vaatimusten mukaiset eettiset velvollisuutemme. Emoyhtiölle ja konserniyrityksille suorittamamme muut kuin tilintar- kastuspalvelut ovat parhaan tietomme ja käsityksemme mukaan olleet

Ilkka Hämälä

Jussi Linnaranta

Hannu Anttila

7. Konsernin rakenne

8. Muut liitetiedot

Emoyrityksen tilinpäätös 141

Raija-Leena Hankonen-Nybom

Erja Hyrsky

Mari Kiviniemi

Emoyrityksen tuloslaskelma

142 143 144

Emoyrityksen tase

Emoyrityksen rahoituslaskelma Emoyrityksen tilinpäätöksen liitetiedot

Jukka Moisio

Timo Saukkonen

Veli Sundbäck

156

Hallituksen esitys yhtiö­ kokoukselle jakokelpoisten varojen käytöstä Tilintarkastuskertomus

Mika Joukio toimitusjohtaja

157 161 165 166 167

Osakkeet ja osakkeenomistajat Tunnuslukujen laskentaperiaatteet

Vertailukelpoiset tunnusluvut

Verot ja tunnusluvut

Hallinnointi

156

157

Tilintarkastuskertomus | METSÄ BOARD VUOSIKERTOMUS JA KESTÄVYYSRAPORTTI 2022

Powered by